Числата, които се коментират по отношение на свежите допълнителни средства,

...
 Числата, които се коментират по отношение на свежите допълнителни средства,
Коментари Харесай

Дончев: Ще разполагаме с ресурс от 30 млрд. евро от ЕС до 2027 г., ако защитим предложенията си

 Числата, които се разясняват във връзка с свежите спомагателни средства, с които страните-членки на Европейския съюз ще могат да разполагат идващите години, са впечатляващи. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев съобщи в Стара Загора, където се организира партийно заседание на ГЕРБ, съобщи БНР.

„ В случая в случай че приказваме за България, в случай че предлагането бъде признато близо до типа, в който е препоръчано, това значи 9 милиарда евро за идващите четири години плюс цялата многогодишна финансова рамка, която по този начин или другояче чакаме, което значи, че България има разполагаем обществен запас до 2027 година от съвсем 30 милиарда евро ", разяснява вицепремиерът.

„ Трябва да се преборим това предложение да бъде признато в непосредствен до първичния му вид, само че в това време да се подготвим по какъв начин тези средства да бъдат вложени мъдро и да носят резултат, а не да потънат в пясъка като вода ", добави Дончев.

Според него специфичен акцент би трябвало да се сложи върху нововъведенията, дигитализацията и тематиката за енергийната успеваемост.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР